A Thing Of Beauty Is A Joy Forever



Saturday, 29 October 2011

Mama's Kitchen Collections....

Nikmat sungguh bila dapat bercuti sampai 4 hari, akak ambik cuti sambung dari cuti Deepavali ...fuhhh gumbira tak terkata...mcm2 dalam kepala nak buat, transform sana sini....cuma garden cenonet akak tu  saja yg akak agak malas nak sentuh.tambahan cuaca tak menentu...kdg2 hujan sebelah pagi, kdg2 ptg...Tapi lega juga satu hal...tak perlu siram pokok...hehehehe....
Smlm bersama anak bujang akak.....around kul 8 mlm cam tu, akak ckp apa kata klu  makeover kitchen cabinet kat dry kitchen jadikan semua white.  Sblm ni, yg bwh sink tu cream, yg beli readymade tu gray to white...Sbnarnya dah lama plan nak makeover cabinet tu...tapi vitamin M tu kuat sangat  telan....heheheee....So smlm kami 2 beranak dgn penuh semangat bertungkus lumus memutihkan..Picas tu nanti2 akak upload, sbb cat masih kurang kering.....N3 kali ni nak share collections yg ada dlm kitchen seciput akak ....Sblm tu akak nak minta maaf banyak2 pada semua ...setiap N3 akak bukan untuk menunjuk2 apa yg ada di rumah akak,  I just want to share with bloggers yg mempunyai minat yg sama.....`DECOR'.....orait....lets layanzzzz....


Boleh ada jer lah sign tu....bab nak mengemas semuanya pada Mama...
Those 5 pictures tu akak bagi kredit to Mr Hubby....dia yg belikan &  akak suka sgt2 pada carving frame  yg tebal tu. Collections comel2 atas rak tu...ada member ckp rajinnya susun2 situ, mesti rajin juga buang habuk...hahaha...Sesungguhnya teramatlah bercinta cantun kalu time nak membuang habuk dan debu...& juga sawang2 yg melekat di lubang2 rak itu...whuaaa....

Disebabkan tahap kerajinan akak membuang segala bagai habuk & debu tidak menentu....maka akak tidaklah begitu rajin utk display collections `Pak Meon' akak di  open cabinet akak....Tu ler juga sebabnya akak tak buat banyak open cabinet...kebanyakannya cabinet akak bertutup & akak sumbat `Pak Meon' duduk dalam tu.....


Lucu tengok pokok artificial ni....Mcm rambut kartun....Tgk dalam magazine House Beautiful punyalah cantik mat salleh tu letak kat tepi sink dia...kita pun belilah konon....tak per lah kan....janji hati nak & suka...
Ini opis akak di rumah....hehehee....tempat bersilat menumis segala bagai. Tupperware bawang tu punyalah tamak...tgk dlm katalog mcm kecik...order sampai 2 biji...bila dapat...tu dia besarnya...last2 yg bawah tu sumbat jer packet2 rempah....
Kitchen ni lah tempat akak & Mr Hubby  lepak ptg2 lps balik dari opis....sambil sembang2 minum kopi cicah biskut kering...

Panjang pulak N3 kali ni....Sbb apa tau...?  Sbb cuti...hehehee...Kurang sikit telan vitamin M...Insyaallah..klu terajin & camera pun bersedia nak action..akak hapload gambar cabinet makeover to snow white plak nanti....Muchas Gracias....

9 comments:

  1. kak nun, sungguh indah pemandangannya, sedap mata memandang, I pun hati tergedik2 nak makeover....bilalah masanya

    ReplyDelete
  2. Dah start ker projek reno kt floor bwh tu?

    ReplyDelete
  3. Projek bawah dah siap, bilik ayaq dah tip top kak nun, porch tu i kena cari idea nak susun pokok bunga, incik sham dok bisin dah nak baling longkang pasai xjaga..muehahahahha

    ReplyDelete
  4. Hahaha....buat gardenlah sikit kt sudut mana2. Tempeklah gmbr bilik ayaq yg cun melecun tu...

    ReplyDelete
  5. Kitchen yg cantik memang saya suka sangat....

    ReplyDelete
  6. Kitchen Lynn pun amatlah cantik...white juga kan?Teringin nak susun mcm tu...tp En Hubby agak cerewet...decor pun kena minimum saja...

    ReplyDelete
  7. Love the kitchen rules..
    love the tapaware hak dua bijik tu.. elok pulak susun dua tingkat gitu.
    lve sungguh meja makan itu..aaaaa... jeles lagik..

    ReplyDelete
  8. Rak untuk susun pinggan tu kat mana boleh dapat ye?

    ReplyDelete
  9. Hann: Cer cari meja mkn tu kat sana...I beli kat Cboot ja pun..tapi owg nak mengangkutnya masuk kontena jenuh menyumpah...berat amat..Kitchen rules pun sama...sana mari...
    Mummy: Rak tu saya beli kat UK...rasanya klu kasi contoh kat tukang kayu, dia org boleh buat kot.

    ReplyDelete