A Thing Of Beauty Is A Joy Forever



Tuesday, 29 October 2013

My Seciput & Secotet Garden....

Assalamualaikum.....Subhanallah....baru ku sedari...setahun lebih tak update Blog ini yg mmg sudah bersawang, berdebu, berhabuk segala bagai. Tuntutan tugas2 seharian menjadikan akak tak der masa langsung nak jengah blog ini.  Sayang sangat membiarkan blog ini terabai.  Kali ini pun akak tak boleh janji samada dapat update selalu....Rasa bersalah pulak pada blog yg di create ini...Kesian I....huhuhu....

Worait...hari ni dah kodek2 mencari picas yg nak update...maka terlintas nak share garden akak yg seciput secotet utk tatapan semua....Selalunya dok share decor dlm umah ja kan...? Hari ni kita share garden kita yg 'GO GREEN' plak....Di sebabkan akak ni jenis `tangan panas'...kureng sesuai sgt dgn menanam pokok2 berbunga...so akak tanam pokok2 hijau jer...tu pun yg maintenance murah...& tak perlu kerap2 siram..harapkan hujan jer....(sebenarnya nak cakap malas siram..)hehehee....TETAPI kalau pokok bunga kertas or Bougainvillaea nama scientifiknya...tersangatlah sayangkan akak...berbunga tanpa henti....& sesuai dgn tanya akak yg panas ini....

Mari kita tengok apa yg ada di garden seciput cotet itu yerrr....

Ni masa mula2 kita org beli Pagola cumel itu...so tak der la sgt rimbunan pokok2...


Time ni bunga kertas tu baru nak 'berkawan' dgn Pagola tu...naik sikit2...


Haaaa...yg ni bunga tu makin maju ke depan dah sikit...dan start berjuntai...

Ini adalah sekarang.....sudah berlaku lambakan bunga2 kertas yg putih lagi gebuss itu..... 
walaupun hujan, panas...bunga kertas itu tetap memutih...hari2 balik ofis..tersenyum lebar tengok bunga2 itu .  Di hati sentiasa ada taman...cewahhhh....






Ada kawan2 tanya naper akak pilih bunga kertas putih....jawapannya...akak nampak ianya bersih di garden itu....Dan juga di sebabkan garden akak kecik...so akak mengilusikan agar ianya nampak luas dgn warna putih dari pokok bunga kertas itu....

Itu jer kot untuk hari ini...setelah hampir setahun over tak update blog ini.....Wahai `Vitamin R'...kembalikan ia ke dalam diri ini...buangkan lah `Vitamin M' itu....aduhaiiii...

5 comments:

  1. wah kak, tak pernah tengok bunga kertas putih sebanyak tu,,, daun dia memang hijau pekat ya.... bukan kacukan, cantik.. gila tengok . kak, senang-senang updatelah, shima suka baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaa...Shima...daun hijau pekat...amik kat umah Mak pokok tu...Agaknya sbb pokok tu direct matahari pagi...Kita org pun mula2 tu terkezut gak..sbb bunga dia rapat2 mcm sanggul gitew...mungkin sesuai dgn kedudukannya kot...sbb tu merimbun sakan...

      Delete
  2. Replies
    1. Hehehee...bercinta cantun jugalah nak update...Makan masa setahun ooooo....

      Delete
  3. Cantiknyer halaman rumah dia...

    ReplyDelete